Melegigényes fajta, hűvösben rosszul vagy nagyon lassan fejlődik, az alacsony hőmérséklet az ízét is befolyásolja.
Két leveles állapotban (szikleveles) érdemes vágni és fogyasztani, a valódi levelek megjelenése után a hajtások íze erőteljes “zöld ízűre” -re (kissé kesernyésre) változik.
FONTOS! Napraforgó mikrozöld termesztésére nem felel meg minden napraforgó fajta. A jól ismert, csíkozott napraforgómag héja szorosan tapad a hajtáshoz a növekedés alatt, eltávolítása nehézkes és sok türelmet igényel.
Az enyhén diós ízű, roppanós mikrozöldek kiválóan használhatók salátaalapként vagy használd szendvicseidhez, omlettek, rántották mellé.
A mag csíráztatásra is alkalmas.
- Ültetőközeg: kókuszrost
- Csírázási arány: magas
- Csírázási idő: 2-3 nap
- Betakarítás : 8.naptól vágható
- Mikrozöld színe: sötétzöld
- Mikrozöld íze: roppanós levelek, friss, enyhén diós íz
Magjaink az EU-ból, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak.