A póréhagyma csíra enyhe, friss hagymás ízével kiválóan alkalmas saláták, szendvicsek és levesek ízesítésére. Tápanyagokban gazdag, különösen magas az A- és C-vitamin, kalcium, vas és antioxidáns tartalma, amelyek támogatják az immunrendszert, a csontok egészségét és a sejtvédelmet.
A póréhagyma csíra egyedi ízével és tápértékével remek választás azok számára, akik természetes, egészséges kiegészítőt keresnek a mindennapi étrendjükbe.
A fodros kel csíra kiváló tápanyagforrás, amely tartalmaz fehérjét, rostot, vasat, kalciumot, káliumot, foszfort, cinket, valamint A-, B1-, B2-, B3-, B5-, C-vitamint.
Csíráztatáshoz szükséges információk:
Ajánlott magmennyiség: 2-3 ek mag csíráztató üveghez, csíráztató tálcához, terracotta csíráztatóhoz
Áztatási idő: 3-4 óra.
Csíráztatási idő: 4-5 nap.
Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal öblítsd a magokat.
Nehézségi szint: Könnyű, ideális kezdőknek is.
A csíráztatás során fontos, hogy a magokat naponta többször alaposan öblítsd.
Mikrozöld termesztéshez szükséges információk:
Áztatási idő: nincs áztatás
Mikrozöld aratási idő: 12-14 nap.
Nehézségi szint: Könnyű, otthon is könnyen termeszthető.
Öntözési gyakoriság: Naponta permetezd vízzel, hogy a talaj nedves maradjon.
A mikrozöld termesztés során fontos, hogy az első napokban (a csírázás ideje alatt) naponta permetezd kétszer vízzel. A növények 7-10 nap alatt arathatók, amikor a levelek elérik a kívánt méretet.
Organikus, egész évben vethető, betakarítható és frissen fogyasztható BIO mikrozöld és csíramag.