A rukkola csíra fűszeres, enyhén csípős ízével különleges ízt ad ételeinek.
Gazdag A- és C-vitaminban, kalciumban, vasban és antioxidánsokban, amelyek támogatják az immunrendszert, a csontok egészségét, a vérképzést és a sejtvédelmet.
Csíráztatáshoz szükséges információk:
Ajánlott magmennyiség: 2-3 ek mag csíráztató tálcához, terracotta csíráztatóhoz
Áztatási idő: nincs áztatás
Csíráztatási idő: 3-4 nap
Öblítési gyakoriság: Naponta 2-3 alkalommal öblítsd a magokat.
Nehézségi szint: Közepes
A csíráztatás során fontos, hogy a magokat naponta többször alaposan öblítsd.
Mikrozöld termesztéshez szükséges információk:
Áztatási idő: nincs áztatás
Mikrozöld aratási idő: 7-10 nap.
Nehézségi szint: Könnyű, otthon is könnyen termeszthető.
Öntözési gyakoriság: Naponta permetezd vízzel, hogy a talaj nedves maradjon.
A mikrozöld termesztés során fontos, hogy az első napokban (a csírázás ideje alatt) naponta permetezd kétszer vízzel.
A rukkola csíra rendszeres fogyasztása elősegíti az anyagcserét és az emésztést. Mikrozöldként termesztve intenzívebb ízű és ropogós textúrájú, tökéletes salátákhoz és szendvicsekhez.