Őszi saláta mikrozöldekkel, almával és dióval
Ez az őszi saláta igazi őszi kedvenc! Almával és pirított dióval készül, amit egy mézes-dijoni mustáros öntet tesz még különlegesebbé. Feta vagy másfajta sajttal, csicseriborsóval még tartalmasabbá tehető, hogy főfogásként is megállja a helyét. A képen vegyes mikrozöldekkel készült, de használhatunk zöld alapnak más saláta- vagy káposztafélét.
Ez a saláta nemcsak rendkívül tápláló és finom, de gyönyörű látvány is, így bármely ünnepi asztal dísze lehet. Ráadásul gluténmentes is!
Hozzávalók :
3 csésze friss saláta zöld, fodros kel vagy különböző mikrozöldek, durvára vágva
1/2 csésze dió, enyhén pirítva
1 nagy alma, vékony szeletekre vágva
1 csésze főtt csicseriborsó (lehet konzerv is) (opcionális)
1/2 csésze feta sajta , durvára morzsolva (opcionális)
Só és bors ízlés szerint
Az öntethez:
2 evőkanál méz
1 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál almaecet
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1.Öntet elkészítése:
Keverd össze a mézet, dijoni mustárt, almaecetet, olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, sót és borsot egy kis tálban. Kóstold meg, és ízesítsd szükség szerint.
2. Saláta összeállítása:
Egy nagy salátástálba tedd bele a durvára vágott zöld leveleket. Add hozzá az almát, a diót, a csicseriborsót, a feta sajtot (ha használsz).
Tálalás: Öntsd rá a kész öntetet, és óvatosan forgasd össze a salátát, hogy minden hozzávaló egyenletesen bevonódjon. Azonnal tálald!