MINDEN 30.000 Ft FELETTI RENDELÉST INGYEN SZÁLLÍTUNK!

Őszi saláta mikrozöldekkel, almával és dióval

Őszi saláta mikrozöldekkel, almával és dióval

Ez az őszi saláta igazi őszi kedvenc! Almával és pirított dióval készül, amit egy mézes-dijoni mustáros öntet tesz még különlegesebbé. Feta vagy másfajta sajttal, csicseriborsóval még tartalmasabbá tehető, hogy főfogásként is megállja a helyét. A képen vegyes mikrozöldekkel készült, de használhatunk zöld alapnak más saláta- vagy káposztafélét.

Ez a saláta nemcsak rendkívül tápláló és finom, de gyönyörű látvány is, így bármely ünnepi asztal dísze lehet. Ráadásul gluténmentes is!

Hozzávalók :

3 csésze friss saláta zöld, fodros kel vagy különböző mikrozöldek, durvára vágva

1/2 csésze dió, enyhén pirítva

1 nagy alma, vékony szeletekre vágva

1 csésze főtt csicseriborsó (lehet konzerv is) (opcionális)

1/2 csésze feta sajta , durvára morzsolva (opcionális)

Só és bors ízlés szerint

Az öntethez:

2 evőkanál méz

1 evőkanál dijoni mustár

2 evőkanál almaecet

3 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1.Öntet elkészítése:

Keverd össze a mézet, dijoni mustárt, almaecetet, olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, sót és borsot egy kis tálban. Kóstold meg, és ízesítsd szükség szerint.

2. Saláta összeállítása:

Egy nagy salátástálba tedd bele a durvára vágott zöld leveleket. Add hozzá az almát, a diót, a csicseriborsót, a feta sajtot (ha használsz).

Tálalás: Öntsd rá a kész öntetet, és óvatosan forgasd össze a salátát, hogy minden hozzávaló egyenletesen bevonódjon. Azonnal tálald!